سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درس و فراگیری دانش، مایه باروریشناخت است . [امام صادق علیه السلام]
 
سه شنبه 91 دی 12 , ساعت 2:1 عصر

آیین‌نامه رفتار حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی؛ ممنوعیت آرایش برای دختران تا ممنوعیت پیراهن آستین کوتاه برای پسران

آموزش - معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی «رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی» به دانشگاه‌ها، الزامات کلی دانشجویان در محیط‌های آموزشی، نحوه پوشش حرفه‌ای دانشجویان و صدور کارنامه «رفتار حرفه‌ای» برای دانشجویان را تشریح کرد.

دکتر محمد حسین آیتی با اشاره به ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان علوم پزشکی، به ایسنا گفت: این شیوه‌نامه با مشارکت معاونت‌های دانشجویی و آموزشی وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ شد.
 

در جدول زیر این آیین نامه آورده شده است:

موضوع توضیحات
حجاب در بیمارستانها نظارت بیشتر بر بیمارستان‌های تابعه برای ترویج فرهنگ حجاب و رعایت حقوق بیماران توسط دانشجویان، تاکید بر رعایت حجاب و اخلاق اسلامی، اهدای بسته‌های فرهنگی به دانشجویان جدیدالورود، ارایه الگوی مناسب و متحدالشکل به دانشجویان جهت ورود به محیط‌های آموزشی پژوهشی و بهداشتی درمانی و نظارت بر حسن اجرای آیین‌نامه و شیوه‌نامه رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان از وظائف دانشگاه‌هاست.
رفتار حرفه‌ای دانشجویان - دانشجویان باید از ایجاد هرگونه اخلال به هنگام تدریس مانند ورود به کلاس بعد از استاد، خوردن و آشامیدن، بلند صحبت کردن، خندیدن و ایجاد سر و صدا و استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل صوتی و تصویری خودداری کنند.
- معرفی شیوه‌ها و راهکارهای مناسب برای ارتباط سالم جوانان و اهمیت‌زدایی از نماد لباس و آرایش مبتذل، تحقیق و مطالعه پیرامون اثرات منفی تاثیر فرهنگ فاسد و غیر اخلاقی غرب در زندگی اجتماعی و فردی جوانان با همکاری دستگاه‌های ذیربط و برنامه‌ریزی در جهت بهینه‌سازی فرهنگ رفتار و پوشش حرفه‌ای به ویژه در اوقات فراغت با اولویت اجرای برنامه‌ها به تفکیک دختران و پسران برخی از آنهاست.
- رعایت ادب و احترام، فروتنی، اخلاق و آداب اسلامی متناسب با شأن یک فرد دانشگاهی، جلوگیری از توهین و تمسخر زبانی و رفتاری، مشاجره و پرخاشگری، عدم رعایت حقوق دیگران.
- دانشجویان باید از مصرف هر نوع محصول دخانی یا مخدر و استفاده از هر نوع دارو یا ماده‌ای که باعث غیر عادی جلوه کردن حرکات و گفتار دانشجو شود، خودداری کنند.
وظایف دانشجویان دوره بالینی -از آنجاکه رعایت حریم شخصی و آرامش روحی بیمار در هر شرایطی برای دانشجویان الزامی است، بنابراین باید سعی کنند قبل از معاینه، آزمایش و یا تهیه شرح حال، رضایت بیمار را اخذ کنند.
- دانشجویان باید به حقوق بیماران در رابطه با انتخاب درمانگر و روش درمانی در موارد غیر اورژانس احترام بگذارند.
- دانشجو باید در حین انجام وظیفه در محیط‌های بهداشتی درمانی، کارت شناسایی خود را به همراه داشته باشد، همچنین خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه بر بالین بیمار ممنوع است.
نحوه پوشش حرفه‌ای دانشجویان دختر - مدل مانتو، شلوار، مقنعه، کفش، کیف و جوراب باید ساده و به دور از مدهای افراطی باشد، همچنین پوشیدن مانتو تنگ یا خیلی گشاد، کوتاه یا خیلی بلند مجاز نیست.
- ممنوعیت استفاده از لباس‌هایی که تعمدا پاره یا وصله باشد، کفش باید ساده، تمیز، با پاشنه متعارف و بدون صدای آزاردهنده باشد.
- پوشیدن چکمه روی شلوار، دمپایی و صندل در محیط‌های آموزشی و پژوهشی مجاز نیست.
- رنگ مانتو، شلوار، کیف، کفش و جوراب نباید تند و زننده باشد و جلب توجه کند.
- استفاده از لباس، کیف، کفش، جوراب، پیشانی بند، مچ بند، شال، دستمال گردن، کمربند، انگشتر و کلاه‌هایی که غیر متعارف و دارای نقوش و نوشته‌های زننده و یا علامت گروه‌های ضداسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق باشند،‌ مجاز نیست.
- ناخن‌ها باید کوتاه، تمیز، پیراسته و بدون هیچ‌گونه تزئینی باشد.
- انجام هر گونه آرایش و خالکوبی که در معرض دید باشد، ممنوع است و استفاده از عطر یا ادکلن با بوی تند و غیر متعارف مجاز نیست.
پوشش حرفه‌ای دانشجویان پسر - پوشش باید کامل و بر اساس شئون اسلامی و دانشجویی باشد. مدل پیراهن، شلوار، کیف، کفش و جوراب باید ساده و به دور از مدهای افراطی باشد، پیراهن باید آستین‌دار بوده، کوتاه و خیلی تنگ نباشد.
- ممنوعیت استفاده از کراوات و پاپیون
- به دلیل افزایش انتقال عفونت و آسیب به افراد و تجهیزات، ناخن‌ها باید کوتاه، تمیز و پیراسته باشند.
پوشش حرفه‌ای دانشجویان بالینی - دانشجویان بالینی باید در طول مدت حضور در محیط‌های بهداشتی و درمانی از لباس فرم مخصوص به خود بر طبق استانداردهای تعریف شده از طرف دانشگاه و با رعایت کامل شئون اسلامی و دانشجویی استفاده کنند.
- لباس فرم دانشجویان باید پاکیزه و مرتب و با دکمه‌های بسته باشد.
- پوشش دانشجویان در محیط‌ بالینی، آزمایشگاهی خاص، مانند اتاق عمل و بخش‌های مراقبت‌های ویژه باید کاملا بر طبق استاندارد تعریف شده در آن بخش و با رعایت حجاب و پوشش کامل اسلامی باشد.
- برای کاهش صدمه به پا و پیشگیری از انتقال عفونت، کفش دانشجویان باید جلو بسته باشد.
- کارت شناسایی ارائه شده از سوی معاونت آموزشی شامل عکس، نام و نام خانوادگی، آرم دانشگاه، رشته تحصیلی و سمت دانشجو باید به صورت متحدالشکل بر روی لباس فرم، به طوری که قابل رویت باشد؛ نصب شود.
صدور کارنامه «رفتار حرفه‌ای» برای دانشجویان

- معاونت آموزشی باید این شیوه‌نامه اجرایی را در بدو ورود دانشجو به دانشگاه به رویت او رسانده و تعهد کتبی را با امضای دانشجو مبنی بر توجیه کامل و الزام وی برای عمل به مفاد آن، دریافت کند.
- تعهدنامه در هنگام ثبت‌نام یا ابتدای هر مقطع تحصیلی از دانشجو اخذ و در پرونده آموزشی وی نگهداری خواهد شد.
- کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان، در هر دوره تحصیلی، از سوی معاونت آموزشی دانشگاه صادر می‌شود که مسوولیت تکمیل آن با استادان دانشجو در آن دوره است.
- استادان باید با توجه به این شیوه‌نامه، برای رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان، به صورت مجزا، نمره توصیفی عالی، خوب، متوسط یا ضعیف را به همراه هر نمره آموزشی اعم از تئوری یا عملی صادر کنند.
- در مورد دروسی که بیش از یک استاد مسوولیت تدریس را بر عهده دارند، مسوولیت تکمیل کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجویان آن درس، با تایید مدیر گروه، ترجیحا بر عهده استادی است که بیشترین تعداد ساعات تدریس را دارد.
- در صورت درخواست دانشجو، کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای وی، در پایان هر دوره به صورت محرمانه به اطلاع وی خواهد رسید.

- نمره‌های رفتار و پوشش حرفه‌ای دانشجو در مراحل مختلف تحصیل و نیز در هر گونه استخدام دولتی و گزینش با ضریب مثبت مورد استناد قرار خواهد گرفت.

- بر این اساس دانشجویان در چهار سطح عالی، خوب، متوسط و ضعیف ارزیابی می‌شوند که ارزش عددی درجه عالی 4، خوب 3، متوسط 2 و ضعیف 1 است و از این اعداد برای تعیین میانگین نمره‌های توصیفی دانشجو در کارنامه رفتار و پوشش حرفه‌ای وی استفاده می‌شود.

نحوه برخورد با دانشجویان دارای نمره متوسط و ضعیف

- چنانچه میانگین نمرات توصیفی رفتار یا پوشش حرفه‌ای دانشجو در کارنامه نیمسال وی متوسط باشد، به دفتر مشاوره دانشجویی معرفی می‌ شود و تا ارتقا به درجه بالاتر، تحت آموزش آن دفتر قرار می‌گیرد و در صورتی که نمره‌های توصیفی دانشجو پس از دو ترم متوالی بعد از معرفی به دفتر مشاوره دانشجویی، کماکان متوسط و یا پایین‌تر از آن باشد، به شورای انضباطی دانشجویان معرفی می‌شود.

- چنانچه میانگین نمرات توصیفی رفتار یا پوشش حرفه‌ای دانشجو در کارنامه نیمسال وی ضعیف باشد، در مرحله نخست تحت آموزش دفتر مشاوره دانشجویی قرار گرفته و در صورت تکرار به شورای انضباطی دانشجویان معرفی می‌شود.

- معاونت دانشجویی و فرهنگی وظیفه نظارت بر حسن اجرای شیوه‌نامه اجرایی را بر عهده خواهد داشت.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ